Dodaj opinię
Opinia została dodana i wkrótce pojawi się na stronie
Imię i nazwisko
E-mail
Treść opinii
Sprawdź co jesz »
Leczy i smakuje

dr Hanna Mojska

Badania naukowe wykazały, że stewię można bezpiecznie stosować w codziennej diecie. Co więcej jest ona zdecydowanie lepsza dla naszego organizmu niż cukier, który jest prostą drogą do nadwagi, próchnicy i wielu schorzeń.

Dr Hanna Mojska - kierownik Pracowni Bezpieczeństwa Chemicznego Żywności  Instytutu Żywienia i Żywności w Warszawie

Cukier trzcinowy - najpopularniejszy cukier na świecie

Kalorie w 100g:     396 kcal

Z czego powstaje:  trzcina cukrowa (pierwsze na świecie źródło cukru)

Gdzie rośnie:         wszędzie w strefie tropikalnej

Smak:                    intensywny, słodki

Dla zębów:            powoduje powstawanie próchnicy

dla zdrowia:          w nadmiarze powoduje zakwaszenie organizmu, nadmierne zużycie witamin z grupy B, tycie, nadciśnienie.

Dla cukrzyków:      nie wskazany